5/23/2011

SURFING MOVIES part 1

Скоро жара на рідних теренах. Сонце, відпустки, моря, в когось закордони...
Так щоб по справжньому підготуватися до літа, і взагалі побачити у що я закохався - пропоную першу підбірочку кінофільмів про СЕРФІНГ


Endless Summer (1966) - Нескінченне Літо

Один з перших серйозних документальних фільмів про серфінг. Режисер Брюс Браун їде з двома серферами - Майк Хінсон і Роберт Ауґуст, довкола світу в пошуках хвиль. Хлопаки катаються тільки на лонґбордах (так як в той час коротких дошок ще не було). Олдскульна музика і шикарний гумор голосу за кадром. Кіно, яке вплинуло на світогляд багатьох серферських поколінь, виховало прорайдерів і заставило офісних щурів ловити хвилі.
ПЕРЕГЛЯД ОБОВЯЗКОВИЙ.

Bra Boys (2007) - Бра Пацики

Австралійські серфери гопніки. Документальна історія життя з пляжу Маруба, чотирьох братів і їхньої серферської ”тусні”. Рані 90-ті - сутички з поліцією і іншими гопніками. Кулаки, кров, масивні хвилі і вбивство. Кар'єра на межі краху. Океан і серфінг крізь грати. Кіно, яке розвінчує ідилію міфу про серферський стиль життя (океан, хвилі, куриво, дівки, пляж і серфборд). Режисер і творець фільму - один із братів - Санні Аббертон.


Castle in the Sky (2010) - Замок у небі

Атмосферне кіно про гармонію людини з океаном і довкіллям. Камера переносить нас з однієї частини світу в іншу і ми цього навіть не помічаємо. Насичений місцевий колорит, теплі кольори світанків і сутінків. Заворожуюча краса океанської хвилі. Кіно до ”кінчиків” пронизане любов'ю до природи. А проліт по хвилі під мостом в Індії Дейва Растовіча заставляє серце завмерти (тричі перемотував). Тейлор Стіл, кілька операторів,16 мм плівка і серфери, які не катаються заради змагань і шалених гонорарів - подарували світові, в 2010 році, монету з третьою стороною.


The Green Iguana(1992) - Зелена Ігуана


Для тих, хто ностальгує за музикою початку 90-х, комп'ютерною графікою 90-х, жартами 90-х і всім решта, що родилося в тих роках, і хоче побачити серфінг через цю призму. Шалене, практично безслівне зате музично-емоційне навантаження на мозок. Новий прорив шорт-борд культури на серферській сцені. Найкрутіші серферські споти по світу і пацики точно не останні в списку.

Singlefin. Yellow (2005) - Одноплавниковий. Жовтий

Оригінальна тема, красива реалізація, але мало цікавих подій довкола головного героя. Шейпер робить лонгборд зразка 60-х, на якому його тато ше катав. Пакує в чемодан і висилає другові, щоб той половив хвильки. А той друг своєму другу серферу, а він іншому і так лонгборд подорожує з океану до океану, з Каліфорнії до Індонезії, з хвилі на пісок, і зрештою повертається до шейпера. Казкова історія любові до класичних лонгбордів від Джейсона Баффа.

No comments:

Post a Comment