5/27/2011

SURFING MOVIE part 2

Друга частина підбірки про серфінг і кіно (вибачайте за дибільний блоґер, в якому нереальний ”підкат” і нормальна організація тексту з світлинами)...гарних переглядів
The Seedling (2007) - Саджанець



Півгодинне кіно про трьох каліфорнійських друзів, які подорожують своїм штатом, Європою, Мексикою, Гаваями і Канарами. Ловлять хвилі лише на Лонгборди. Стара школа катання з одним плавником. Нестандартний підхід, вставки реклам з різних американських епох, дивакуваті монологи і діалоги. Серферський артхаус за півгодини на 16 мм кіноплівку від Томаса Кемпбела.











Step Into Liquid (2003) - Крок в Рідину

Серфінг - це не стиль життя, а життя в, якому стиль - це лише опція. Перший серйозний, технологічно-складний і видовищний фільм про серфінг. МЕГА-заповільнена зйомка хвиль із середини, гелікоптери і монстр брейки. Серфінг на далекій півночі, ловці хвиль на озерах, серфери корабельних хвиль і багато більше. Головне не розмір і престиж хвилі, важливо те, чим є серфінг для кожного. Кіно про хворих на серфінг.
(перше повнометражне кіно про серф культуру, яке я подивився в далекому минулому)



Endless Summer 2 (1994)

Сіквел до фільму 1966 року. Закадровий гумор не змінився, хвилі продовжують розбивати узбережжя, старі герої епізодично зявляються у кадрі. Натомість два нових представники серф культури подорожують старими (Endless Summer) i новими серфінговими спотами. Здається наче дві серф культури - шортборд і лонгборд змагаються, хто крашчий і видовищніший. А насправді кіно про дух насолоди, а не змагання.







The Women and The Waves (2009)   - Жінки і Хвилі

У серфінгу живуть не тільки атлетичні, засмаглі блондини на пляжах, які розсікають по хвилях. Так чоловіки домінують. Але жінки не сильно відстають. Кіно про жінок, які катали і продовжують катати ще з тих часів, коли серфінг тільки набирав популярності і виходив за межі Гаваїв. Кіно про дівчат, які розвінчали і поламали стереотипи Безстрашні амазонки океану.



Blue Horizon (2004) - Голубий Горизонт

Два роки зйомок. Два видатних серфера і їх друзі. Два абсолютно різних менталітети. Про Серфер Енді Айронс (помер 2 листопада 2010) і серфер-фрілансер або серфер за духом - Дейв Растовіч (Раста). Життєві дороги і пріоритети різні. Єдине, що їх єднає - хвилі океану. Фантастичний перфоманс від двох видатних ловців і приборкувачів океанських хвиль. Шалена музика і драйв. Саме так має виглядати справжнє серферське кіно.







No comments:

Post a Comment